Postup přípravy receptu Koláč z kynutého těsta:
Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, olej a kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Jakmile nám těsto vykyne, tak větší plech vymažeme olejem a těsto opatrně roztáhneme na plechu a necháme další 1/2 hodiny kynout. Než nám těsto na plechu vykyne, uvaříme si pudink z 1/2 l mléka - sladit nemusíme. Po uvaření dáme vychladnout. Z másla, cukru, tvarohu a 4 žloutků utřeme krém, po lžících přidáváme pudink a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků a rozinek. Troubu si předehřejeme na 175 °C. Krém opatrně rozetřeme na těsto a pečeme asi 25 minut. Po úplném vychladnutí pocukrujeme a krájíme.