Použité suroviny receptu Koláč z olomouckých syrečků:
250 g polohrubé mouky
| 1 balení velkých syrečků
| 300 g bílého jogurtu
| 100 g anglické slaniny
| 1/2 ks prášku do pečiva
| sůl
| pepř
| oregano
Postup přípravy receptu Koláč z olomouckých syrečků:
Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Tvarůžky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oreganem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky a slanina jsou slané dost). Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180°C, cca 30 minut.
Fotky receptu Koláč z olomouckých syrečků:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!