Použité suroviny receptu Koláč za čtvero druhů sýra:
250 g hl. mouky
| 125 g másla
| 1 žloutek
| 1 lžička soli
| voda dle potřeby
| Náplň:
| 300 ml smetany
| 3 vejce
| 1 žlotek
| 80 g nivy
| 80 g romadůru
| 80 g tvrdého sýra výrazné chuti
| 80 g tvrdého sýra
| špetka kmínu, anýzu, sl. papriky, pepř
Postup přípravy receptu Koláč za čtvero druhů sýra:
Rozváleným těstem naplníme koláčovou formu. Přebytečné těsto odřízneme, rozválíme na 2 cm široké pásky. Proužky přilepíme na koláč tak, aby byl rozdělen na čtyři stejné díly. Necháme v chlado odpočinout. Mezitím v misce rozšleháme vejce se smetanou. Do každé části koláče nalijeme smetanovo-žloutkovou hmotu a nasypeme jiný druh sýra. Tvrdý sýr výrazné chuti posypeme anýzem, romadůr kmínem, tvrdý sýr sl. paprikou. Pečeme 40 min v předehřáté troubě
Fotky receptu Koláč za čtvero druhů sýra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!