Postup přípravy receptu Koláče od babičky :
Mouku, koření, sůl, žloutky, strouhaný brambor, sůl, cukr, koření, žloutky dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek (z droždí, 2 kostek cukru, 2 lžic mouky a trochy mléka) a pomocí mléka zaděláme vláčné těsto, které se nelepí na mísu ani na vařečku. Můžeme zpracovávat v hnětači. Z těsta vytvoříme kouli, posypeme lehce moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplejší místo vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme na vále kulaté koláče asi ve velikosti talíře. Na koláče nanášíme střídavě různé nádivky a zdobíme rozinkami, mandlemi, ovocem, ořechy apod. Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě, až jsou okraje koláčů zlatavé. Na plechu pečeme 2 kulaté koláče. Po upečení necháme na plechu prochladnout a pak dáváme na plochý tác. Před podáváním krájíme na výseče.