Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 10.03. 2025
Dnes má svátek Viktorie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Koláčky z Telče

fotka Koláčky z Telče
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Koláčky z Telče:

250 g hladké mouky  | 250 g polohrubé mouky  | 150 g másla  | 150 g sádla  | 2 vejce  |  50 g droždí  | 1 kostka cukru  |  3 lžíce vlažného mléka  |  sůl  |  klasická tvarohová náplň jako do buchet

Postup přípravy receptu Koláčky z Telče:

Na vál prosijeme oba druhy mouky se špetkou soli, uprostřed uděláme důlek, do něj vyklepneme jen lehce rozšlehané vejce, kolem rozkrájíme oba tuky a těsto zaděláme kváskem z droždí, kostky cukru a 3 lžic vlažného mléka, víc tekutiny není třeba. Zaděláme tužší těsto, na vále přiklopíme teplým kastrolem a necháme 1/2 hod. odpočinout. Pak vykrajujeme kousky, plníme tvarohovou náplní, zabalíme jako buchty. Do jednoho talíře dáme moučkový cukr, ve druhém rozšleháme 1 vejce. Každý bochánek omočíme "švem" ve vejci, pak v cukru a dáme touto stranou vzhůru na plech. Nabývají na objemu, pečeme v předehřáté troubě dorůžova, povrch mají "popraskaný" jako kokosky.


Fotky receptu Koláčky z Telče:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Koláčky z Telče
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !