5 dkg oleje
| 2 lžíce vody
| 300 g vepř. jater
| 1 sklenice leča
| 2 vejce
| 2 lžíce kečupu
| 150 g šunkového salámu
Postup přípravy receptu Konšelská játra:
Játra očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Stejně tak šunkový salám.
Na oleji mírně orestujeme játra. Přidáme šunkový salám, krátce osmahneme a mírně směs zalijeme vodou. Játra asi 5 minut dusíme. Přidáme malou sklenici leča a játra dusíme dalších 5 minut. Nakonec do směsi rozklepneme vejce, zamícháme a necháme játra zahustit.
Konšelská játra podáváme ihned. Vhodnou přílohou k játrům jsou brambory nebo čerstvé pečivo.
Fotky receptu Konšelská játra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!