Postup přípravy receptu Koprová omáčka s noky:
V polovině studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek uvedeme do varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut. Podle potřeby zředíme vývarem. Nakonec přilijeme smetanu.
Kopr omyjeme a posekáme nadrobno. Svaříme ocet, vodu, usekaný kopr a máslo. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme.
Mléko na noky uvedeme do varu, osolíme, opatrně přisypeme krupici, vmícháme máslo a vaříme, až se těsto přestane lepit ke kastrolu. Pak necháme zchladnout, vmícháme vejce a petrželku a vypracujeme hladké těsto.
Lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme noky a zaváříme do vroucí vody osolené vody. Vaříme asi 5-6 minut. Pak noky scedíme a necháme okapat.