Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Korutanská specialita:
250 ml vlažného mléka
| vejce
| žloutek
| 100 g rozpuštěného másla
| 500 g hladké mouky
| 40 g cukru
| špetka soli
| 1/4 čerstvého nebo sušenéh droždí
| 100 g másla
| 200 g cukru
| 3 lžíce skořice
| 240 g hrozinek
| 150 g mletých ořechů
Postup přípravy receptu Korutanská specialita:
Vypracujeme těsto a necháme kynout. Po zdvojnásobení jeho objemu vyválíme nebo jen roztáhneme rukama do placky velikosti asi 30x40 cm. (Já udělala placku o rozměrech asi 25x60 cm. Níže uvedu důvod.) Takto připravené těsto pomažeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, skořicí, ořechama a hrozinkama. Lze vše vmíchat do másla a rozetřít. Smotáme do závinu po delší straně, dobře zamačkáme konce a vložíme do pouze vymazané bábovkové formy nebo do formy dortové se středem na bábovku. Protože já použila celokovový hrnec bez středu, udělala jsem si závin delší. V tom případě se pak zavine do šneka a přenese do nádoby.
Hrnec či formu dáme do NEVYHŘÁTÉ trouby a zapneme na 180 °C. Pečeme od doby vložení do trouby asi 50-60 minut. Někdy je třeba v půlce pečení přikrýt alobalem a dopéci střed buchty. Vychladlé mírně pocukrujeme a podáváme.
Fotky receptu Korutanská specialita:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!