Postup přípravy receptu Košíčky se žloutkovou pěnou:
Mouku prosijeme na vál, přidáme změklý ztužený tuk, vejce, pivo a špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce krátce odležet. Těsto vtlačujeme těsně do formiček ve tvaru košíčků. Naplňené formičky potom rozložíme na plech a v předehřáté troubě(elektrický sporák 180 °C, plyn stupeň 2) pečeme 20-30 minut. Ještě teplé košíčky opatrně vyklopíme. Na náplň uvaříme vejce natvrdo. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme a vyjmeme žloutky. Ty nastrouháme nebo namačkáme vidličkou, přidáme máslo, tatarskou omáčku a žervé. Utřeme do pěny a dochutíme solí a hořčicí. Bílky nahrubo nastrouháme a odložíme na ozdobení. Ředkvičky nakrájíme. Pomocí zdobícího sáčku nastříkáme do košíčků žloutkovou náplň. Ozdobíme ředkvičkami, zelenými bylinkami, červeným pepřem a nakonec posypeme strouhaným bílkem.