Použité suroviny receptu Kotleta s kaparovou omáčkou:
600 g vepřová kotleta bez kosti
| 4 lžíce olej
| 1 ks cibule
| 250 ml sladká smetana
| 4 lžíce kapary
| sůl, pepř
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Kotleta s kaparovou omáčkou:
Kotletu omyjeme, nakrájíme na stejně velké plátky, osolíme je a opepříme. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji plátky po obou stranách zprudka opečeme. Měkké kotlety vyjmeme a udržujeme teplé.
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a ve výpeku osmahneme. Zalijeme smetanou, promícháme a krátce povaříme. Přidáme kapary a znovu asi pět minut povaříme. Nakonec kaparovou omáčku ještě podle chuti přisolíme, přidáme nasekanou petrželku, vložíme do ní měkké kotlety a prohřejeme.
Kotlety s kaparovou omáčkou rozdělíme na talíře a jako přílohu můžeme podávat rýži nebo různě upravené brambory. Doplníme zeleninovým salátem.
Fotky receptu Kotleta s kaparovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!