Postup přípravy receptu Kotlety s cibulovo-pivní omáčkou a pečenými bramborami:
Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vsypeme je do pekáče, osolíme, promícháme s olejem a pečeme asi 35 minut. Hotové brambory zakapeme citronovou šťávou a promícháme. Kotlety lehce naklepeme klouby prstů. Po obou stranách je osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme kotlety do zhnědnutí po obou stranách, celkem asi 6 minut. Kotlety přesuneme do pekáčku, podlijeme je asi 100 ml vody a pod alobalem ještě v troubě asi 15 minut podusíme.
Omáčka: Do pánve po kotletách přidáme lžíci másla. Necháme ho rozpustit, pak přisypeme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a smažíme ji na mírném ohni 20 minut. Cibuli občas promícháme, aby se nepřipálila. Do takto zkaramelizované cibule vmícháme jemně nasekaný česnek, cukr a ocet. Osolíme, opepříme, zalijeme pivem a vaříme asi 5 minut. Omáčku sundáme z ohně a všleháme do ní po částech zbylé studené máslo.