Postup přípravy receptu Kotlety s jablky :
Kotlety omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a dvě lžíce oleje a kotlety po obou stranách krátce osmahneme. Takto připravené kotlety spolu s vysmaženou šťávou vložíme do zapékací mísy, maso mírně podlijeme vodou a dáme pomalu zapékat do vyhřáté trouby. Mezitím si připravíme jablkovou směs. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. V hrnci rozpálíme zbytek oleje a másla, podusíme cibulku a vložíme pokrájená jablka. Jablka dosáme do poloměkka. Dochutíme lžící cukru a trochou solí. Upečené kotlety rozložíme na talířek, přelijeme jablečnou směsí a posypeme čerstvou nasekanou petrželkou. Ke kotletám je skvělý ledový nebo kadeřavý salát, který natrháme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli, pár vlašských ořechů nahrubo nasekaných. Z vinného octa, pepře, soli a oleje umícháme zálivku, kterou pak přelijeme salát.