4 vepřové kotlety s kostí
| 650 g sterilovaného zelí
| 1 - 2 cibule
| 150 g paprikové klobásy
| 100 ml bílého vína
| petrželová nať
| hladká mouka
| sádlo
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kotlety v alsaském zelí:
Vepřové kotlety na okrajích nařízneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Potom je z obou stran krátce opečeme na sádle. Do pekáčku dáme odkapané sterilované zelí, posypeme ho na kolečka nakrájenou cibulí a lehce promícháme. Pak vše posypeme nakrájenou paprikovou klobásou a nasekanou petrželkou. Na to rozložíme kotlety, zalijeme výpekem z pánve a bílým vínem. Pečeme zvolna v troubě předehřáté na 200 stupňů a asi po 10 minutách stáhneme teplotu na 180 stupňů 20 až 30 minut.
Fotky receptu Kotlety v alsaském zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!