Použité suroviny receptu Kotlety v bramborovém těstíčku:
600 g vepřových kotlet bez kosti
| sůl
| mletý černý pepř
| 4 středně velké brambory
| 4 lžíce hladké mouky
| 1 vejce
| 2 lžičky majoránky
| 2 lžíce sekané petrželky
| 200 ml oleje na smažení
| trochu kari
Postup přípravy receptu Kotlety v bramborovém těstíčku:
Vepřové maso očistíme a nakrájíme na stejně silné plátky. Zlehka naklepeme a na krajích nařízneme. Osolíme, opepříme, potřeme troškou kari a necháme odležet přibližně půl hodiny v ledničce.
Brambory omyjeme, oloupeme, nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou vodu. Do kastrůlku k nim přidáme mouku, majoránku a vejce. Přidáme najemno nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.
Na pánvi rozpražíme olej, všechny koltetky namočíme do bramborového těsta a postupně vkládáme do rozehřátého oleje. Kotlety pozvolna smažíme dozlatova.
Vynikající přílohou jsou kovbojské brambory.
Fotky receptu Kotlety v bramborovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!