Použité suroviny receptu Koule z mandlí a kaštanů:
1 šálek sušených kaštanů
| 3 šálky vody
| 1 proužek Kombu 12 cm dlouhý
| špetka mořské soli
| 1/2 šálku posekaných opražených mandlí
Postup přípravy receptu Koule z mandlí a kaštanů:
1) Kaštany na 2 hodiny namočit a pak uvařit do měkka.
2) Kombu povařit ve vodě, ve které byla namočena 35 min.
3) Vzít z ohně, okořenit mořskou solí a povařit dalších 10 min. Přebytečnou tekutinu nechat vyvařit (několik minut na středním plameni, nepřikryté).
4) Kaštany se zbylými pevnými kousky Kombu rozmačkat na kaši.
5) Namočit ruce, z kaše tvarovat malé kuličky a rovnoměrně obalit v nasekaných mandlích.
Poznámka: Při výrobě kuliček se pokuste mít jednu ruku vlhkou na formování a druhou suchou na obalování. Vyžaduje to trochu zručnosti. Je to přirozeně sladké výživné jídlo a hodí se na párty nebo jako dezert.
Fotky receptu Koule z mandlí a kaštanů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!