125 g másla
| 250 g hladké mouky
| sůl
| 1 svazek zelené cibulky
| 1 fenykl
| 3 rajčata
| 1 svazek kopru
| 400 g krabího masa
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 4 vejce
| 150 g sladké smetany
| pepř
Postup přípravy receptu Krabí koláč:
Nastrouhané máslo, mouku, špetku soli a 3 lžíce vody vypracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do alobalu a necháme na chladném místě 30 minut.
Cibulky nadrobno nasekáme, fenykl umyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme a oloupeme. Pokrájíme na malé kostičky. Kopr umyjeme a nadrobno nasekáme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na trošce mouky vyválíme 2/3 těsta a vyložíme ním nákypovou formu. Ze zbylého těsta uděláme asi 3 cm vysoký okrej. Zeleninu promícháme s koprem a krabím masem, trochu kopru odložíme na později. Přidáme citronovou šťávu. Směs rozetřeme na těsto. Vejce vyšleháme se smetanou a zalijeme koláč. Osolíme, opepříme. Pečeme asi 35 minut. Jednotlivé porce ozdobíme odloženým koprem.
Fotky receptu Krabí koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!