Použité suroviny receptu Králičí nebo husí játra s vínem:
300 g jater z králíka nebo husy
| 60 g sádla
| 30 g cibule
| 2 lžíce nasládlého červeného vína
| 20 g čerstvého másla
| sůl
Postup přípravy receptu Králičí nebo husí játra s vínem:
Játra překrojíme na 4 silné plátky, obalíme lehce v mouce a prudce opečeme na sádle. Přidáme pokrajenou cibulku a opatrně dusíme pod pokličkou, aby cibulka neztmavla. Hotová játra vyndáme na teplou mísu a osolíme. Sebereme sádlo a přidáme víno, se kterým šťávu chvilku povaříme. Nakonec přidáme čerstvé máslo. Omáčku s ním už nevaříme. Nalijeme na játra. Podáváme s rýží nebo brambory.
Fotky receptu Králičí nebo husí játra s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!