800 g králičího masa s kostí
| 250 g vepřové plece
| 100 g slaniny
| 2 celá vejce
| 50 g tuku
| 2 střední cibule
| petrželka
| dle potřeby sůl
| muškátový květ
| mletý zázvor
| bílý pepř
| rozmarýn
| 150 g slaniny na vyložení formy
Postup přípravy receptu Králičí paštika:
Králíka upečeme nebo uvaříme. Maso obereme od kosti a umeleme společně s vepřovou plecí a slaninou. Cibulku očistíme a a jemně nakrájíme a zpěníme na tuku společně s nakrájenou petrželkou. Cibulku s petrželkou přidáme k mletému masu. Takto vzniklou směs osolíme dle potřeby, opepříme bílým pepřem, okořeníme, vše dle potřeby a promícháme s vejci. Celou směs důkladně prošleháme.
Paštikovou nebo jinou formu vyložíme tence nakrájenými plátky slaniny a vyplníme směsí.
Překryjeme zbylými plátky slaniny a vaříme v páře 1-2 hodiny.
Králíčí paštiku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a nakrájíme.
Fotky receptu Králičí paštika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!