Postup přípravy receptu Královské ostružinové řezy:
Z másla ušleháme pěnu, přidáme cukr, vanilkový cukr a vejce. Šleháme až vznikne hustý krém. Smícháme mouku, kakao, špetku soli a směs prosejeme. Směs přimícháme do krému střídavě s mlékem. Těstem naplníme vymazanou chlebíčkovou formu, uhladíme a dáme péct do trouby na 55 min. Vyjmeme a necháme vychladnout. Ostružiny přebereme, očistíme, opláchneme a osušíme. Několik jich necháme stranou. Zbyvající prolisujeme přes síto a asi jeden hrnek necháme stranou. Želatinu dáme do studené vody. Smetanu ušleháme dotuha a zamícháme ji do ostružinového pyré. Želatinu rozpustíme na mírném ohni, rozmícháme jí s trochou ostružinového krému a vmícháme do zbývajícího krému. Chlebíček dvakrát podélně překrojíme. Dva pláty potřeme ostružinovým želé, potom na něj naneseme jednu polovinu krému, pláty složíme a chladíme v lednici půl hodiny. Moučku utřeme s citronovou štávou a přimícháme odložené pyré. Chlebíček polevou polejeme a posypeme sekanými pistáciemi, ozdobíme odloženýmo ostružinami a přiložíme marcipánové lístky.