Ve středně velkém hrnci smíchejte škrob, sůl a cukru, přidejte žloutky a promíchejte. Hrnec postavte na středně silný oheň a za stálého míchání přilévejte pomalu mléko. Za stálého míchání přiveďte k varu. Zeslabte oheň a míchejte, dokud krém nezačne houstnout, tedy cca 3-5 minut. Sejměte hrnec z hořáku a přidejte máslo a vanilku. Na krém položte potravinovou fólii, pořádně přitlačte, aby se dovnitř nedostal vzduch, a nechte cca 20 minut chladnout. Banány nakrájejte
na plátky široké asi 0,5 cm, přidejte je do náplně a vše nalijte na korpus z křehkého těsta.
Smetanu ušlehejte spolu s vanilkou a cukrem v elektrickém šlehači a rozložte rovnoměrně
na náplň. Tento dort je nutno uchovávat v chladničce a před podáváním ho nechat několik hodin odpočinout při pokojové teplotě.
Tento koláč s banánovým krémem je ideální kombinací všeho, co lze od správného koláče očekávat: křupavé kůrky, krémové náplně a lákavé chuti banánů Chiquita.