250 g másla
| 200 g cukru moučka
| špetka soli
| 5 vajec
| 100 ml mléka
| 500 g hladké mouky
| kypřící prášek
| 1 kg broskví
| 100 g meruňkové marmelády
| 3 lžíce sladkých mandlí
| 250 ml šlehačky
Postup přípravy receptu Křehký broskvový koláč:
Změklý tuk ušleháme s cukrem a špetkou soli do pěny. Postupně přidáme vejce a mléko a nakonec prosátou mouku, kterou jsme pečlivě promíchali s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Těstem vyložíme na vymaštěný plech. Hustě je poklademe polovinami broskví, které jsme na vypouklé straně několikrát nařízli nožem. V předehřáté troubě koláč upečeme dorůžova. Na prochladlý natřeme glazuru z ohřáté propasírované marmelády. Koláč ještě posypeme opraženými mandlemi a pocukrujeme. Před podáváním jej bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou. Podáváme ke kávě.
Fotky receptu Křehký broskvový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!