Použité suroviny receptu Křehký koláč s těstovinami a žampiony:
250 g hladké mouky
| 125 g margarínu
| 5 vajec
| 300 g slaniny
| 250 g těstovin
| 3 cibule
| sůl
| lžíce oleje
| 400 g žampionů
| 1 svazek jarní cibulky
| 500 ml mléka
| pepř
| muškát
| 100g ementálu
| 2 kostky MAGGI Bylinková kostka česnek petržel
Postup přípravy receptu Křehký koláč s těstovinami a žampiony:
Z mouky, margarínu, 1 vejce a 2 lžic vody vypracujeme těsto a zabalené do fólie je chladíme 1 hodinu.
V osolené vodě uvaříme těstoviny MAGGI Spirály dle návodu. Slaninu a nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme 2 MAGGI Bylinková kostky česnek petržel. Žampiony nakrájené na plátky dusíme s cibulí, až se tekutina odpaří. Nasekáme jarní cibulku. V mléce rozšleháme 3 vejce a ochutíme. Fusilli scedíme a dáme okapat.
Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Vymastíme rozvírací formu, vyložíme ji těstem a naplníme spirálkami, žampiony, jarní cibulkou a zalijeme mlékem. Posypeme sýrem a pečeme 20 minut.
Fotky receptu Křehký koláč s těstovinami a žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!