Postup přípravy receptu Křehký třešňový koláč s krémem:
1. Třešně posypte dvěma lžícemi cukru, případně zakápněte pálenkou. Nechte v chladu půl až dvě hodiny macerovat.
2. Zpracujte těsto, vytvarujte z něj plošší kouli a půl hodiny chlaďte. Pak těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formu o průměru 27 cm. Dejte chladit – i do mrazáku.
3. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Korpus propíchejte vidličkou, vyložte kolečkem pečicího papíru, posypte suchými luštěninami a dvacet minut předpečte. Sejměte papír a korpus pečte ještě deset minut do tmavě zlaté barvy. Teplotu snižte o deset stupňů.
4. Do mandlí zašlehejte vejce, cukr, kůru, smetanu i máslo, vmíchejte třešně i se šťávou, kterou pustily, a náplň vlijte na korpus. Pečte asi čtyřicet minut, nechte vychladnout a poprašte cukrem.