4,5 g bílé želatiny
| 1/8 litru silné horké kávy
| 2 žloutky
| 1 bílek
| 60 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 300 g smetany na šlehání
| 24 čokoládových kávových zrn
| 4 koktejlové višně
| meduňku na ozdobení
Postup přípravy receptu Krém moka:
Želatinu rozpustit v horké kávě a dát vychladit, aby želírovala. Ze žloutku, 50 g cukru a vanilkového cukru ušlehat krém. Vmíchat zchladlou kávu a dát znovu vychladnout. Z bílku ušlehat tuhý sníh a zvlášť ušlehat 200 g smetany. Jakmile začne kávový krém tuhnout, vmíchat do něj nejprve šlehačku a potom sníh z bílku. Krémem naplnit 4 dezertní misky dát vychladit. Ušlehat zbytek smetany, do které postupně přidávat zbylý cukr. Naplnit jí stříkací sáček s hvězdicovou hubičkou. Dezert ozdobit hromádkami šlehačky, kávovými zrny, meduňkou a višní.
Fotky receptu Krém moka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!