Použité suroviny receptu Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami:
300 ml 12% smetany
| 1 velký svazek bazalky
| 300 g kvalitní bílé čokolády, nalámané nebo nasekané na kousky
| hrst malin, borůvek nebo jiného drobného ovoce
Postup přípravy receptu Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami:
1. Smetanu v kastrůlku pomalu zahřívejte. Většinu lístků bazalky drobně nasekejte, pár nechte na ozdobu. Stonky přidejte ke smetaně; až se přiblíží k bodu varu, stáhněte ji a nechte pět minut stát, aby nasákla vůní bazalky. Vyjměte stonky, lehce zahřejte a za stálého promíchávání ve smetaně rozpusťte čokoládu. Vmíchejte nasekanou bazalku a nechte vychladnout.
2. Krém rozlijte do sklenic nebo misek a pak dejte pořádně vychladit do lednice. Podávejte ozdobené drobným ovocem a bazalkou.
Fotky receptu Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!