Postup přípravy receptu Krémové čokoládové řezy:
TĚSTO: Celá vejce vyšleháme do husté pěny s cukrem krystal, poté zamícháme mouku, ve které jsme rozmíchali kakao a prášek do pečiva. Přidáme mléko a olej. Těsto nesmí být moc řídké, v případě potřeby přidáme trochu mouky.
Těsto vylijeme na pečící papír, který trošku potřeme sádlem a pečeme při 180 stupních asi 15 - 20 minutek.
Než nám vychladne piškot, ušleháme si krém.
KRÉM: Máslo pořádně vyšleháme do pěny až zbělá a zašleháme moučkový cukr. Šleháme asi 20 minut až se nám cukr rozpustí a nekřupe. Poté přidáme kakao, já dávám docela dost, asi 3 polévkové lžíce. Poznáte to podle chuti, krém musí být hodně čokoládový. Nejlepší kakao je Figaro, dobře ochucuje. Krém je krásně našlehaný a znásobí se nám šleháním objem.
Na vychladlý piškot naneseme krém, uhladíme a polijeme rozpuštěnou , ale vychladlou čokoládou.
Můžeme moučník ozdobit vidličkou a udělat vlnky.
Přeji dobrou chuť