Použité suroviny receptu Krémový koláč s broskvemi:
200 g hladké mouky
| 120 g másla
| 2-3 lžíce studené vody
| 5 velkých broskví
| 150 ml smetany
| 2 žloutky
| 200 g cukru
| 30 g hladké mouky
| 60 g másla
| 75 g hladké mouky
| 60 g cukru
| 1/2 lžičky skořice
Postup přípravy receptu Krémový koláč s broskvemi:
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vytvarujeme do kulaté koláčové formy. Na těsto vyrovnáme plátky broskví. V misce utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku a touto směsí přelijeme broskve. Koláč pečeme asi třicet minut. Mezitím připravíme drobenku a nasypeme ji na koláč. Dopékáme asi 15 minut.
Jde o výborný vláčný koláč, který i krásně vypadá. Neobvyklá kombinace broskví a skořice je opravdu fantastická.
Fotky receptu Krémový koláč s broskvemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!