Postup přípravy receptu Kremrole na slano:
K mouce přidejte nakrájené změklé máslo, žloutky, kefír a smetanu. Rychle vypracujte těsto, zabalte do fólie a dejte do lednice asi na 30 minut.
Potom těsto vyndejte, znovu propracujte, opět pečlivě zabalte a dejte do ledničky, tentokrát na 60 minut.
Odpočaté těsto rozválejte na tenkou placku, rozkrájejte ji na dlouhé pásy a každý pás natočte na slabší trubičku na kremrole. Natočené těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Nechte vychladnout a pak stáhněte z trubiček.
Pomazánkové máslo, tvaroh, majonézu a sýr utřete dohladka. Vmíchejte křen, řeřichu, pažitku a sůl. Krém nastříkejte do kremrolí.