Postup přípravy receptu Krevetové kari s brokolicí, ananasem a kešu:
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje vsypeme jemně pokrájený česnek a cibuli a osmahneme dorůžova. Přidáme jemně usekané chilli papričky, garam masalu, kurkumu, polovinu rozdrcených nebo rozmixovaných kešu oříšků a několik minut mícháme a opékáme na mírném ohni dohněda. Přidáme bobkový list, zalijeme kokosovým mlékem, odmícháme ode dna a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Potom přidáme omyté růžičky brokolice a kousky ananasu, dolijeme trochou vody nebo ananasové šťávy a dále vaříme mírným varem asi 5-10 minut, dokud brokolice nezměkne, ale zůstane křupavá. Nakonec přidáme očištěné krevety, dochutíme citronovou šťávou a solí a společně povaříme 2-5 minut, podle druhu krevet. Podáváme sypané nasucho opraženými zbylými kešu oříšky.