Použité suroviny receptu Pstruh s hroznovým vínem:
4 pstruzi
| 0,4 l bílého vína
| 100 g zeleného hroznového vína
| kelímek smetany
| dle chuti citronová šťáva
| 1-2 cibule
| dle potřeby máslo
| dle potřeby světlá jíška
| dle chuti pažitka
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Pstruh s hroznovým vínem:
Hrozny spaříme a oloupeme. Nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět. Pstruhy okořeníme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme. Upravené pstruhy vložíme na cibulku, zalijeme bílým vínem a 7-8 minut mírně dusíme. Ryby pak vyjmeme, stáhneme a uchováme v teple. Šťávu, v níž se ryby dusily, vaříme, zahustíme jíškou, přidáme smetanu a ještě chvílku povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kořením. Teplé pstruhy přelijeme omáčkou a ozdobíme nakrájenou pažitkou a teplými hrozny. Příloha-brambory.
Fotky receptu Pstruh s hroznovým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!