Použité suroviny receptu Krkovička na tymiánu a smetaně:
3 plátky vepř. krkovice
| 3 plátky eidamu
| 80 g angl. slaniny
| 100 ml bílého vína
| sůl a pepř
| olej
| zálivka
| 1 lžíce hořčice
| 1 zakys. smetana
| 1 lžička tymiánu
Postup přípravy receptu Krkovička na tymiánu a smetaně:
Maso naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji.
Kysanou smetanu smícháme s hořčicí, tymiánem a pepřem. Troubu předehřejeme na 220°C.
Opečené maso vložíme do zapékací misky i s tukem, přilijeme víno a dáme do trouby částečně vysmahnout.
Na každou krkovici položíme plátky anglické slaniny a plátek tvrdého sýra, přelijeme připravenou zálivkou a krátce zapečeme do změknutí masa.
Fotky receptu Krkovička na tymiánu a smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!