Použité suroviny receptu Krokantový pohár s likérovou šlehačkou :
100 g cukru
| 100 g oloupaných mandlí
| 50 g lískových oříšků
| 400 ml smetany
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 2 sáčky ztužovače šlehačky
| 6 lžic vaječného koňaku (nebo 3 lžíce vanilkového pudinku)
Postup přípravy receptu Krokantový pohár s likérovou šlehačkou :
Cukr nasypeme na pánev a zalijeme 6 lžícemi vody. Za stálého míchání zahříváme, až vznikne světlý karamel. Mandle a ořechy nasekáme a nasypeme je do karamelu. Směs nalijeme na pomaštěný alobal a necháme ztuhnout. Smetanu osladíme vanilkovým cukrem a našleháme ji. Za stálého šlehání po lžících přimícháme vaječný koňak nebo vanilkový pudink. Hmotou naplníme cukrářský sáček. Ztuhlý krokant paličkou rozbijeme na drobečky. Na dno pohárů nastříkáme trochu ochucené šlehačky, posypeme krokantem a po okraj doplníme smetanou. Zdobíme hoblinkami čokolády.
Fotky receptu Krokantový pohár s likérovou šlehačkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!