200 g moučkového cukru
| 500 g polohrubé mouky
| 5 ks vajec
| 250 g hery
| 3-4 lžíce moučkovéhé cukru
| ovoce - nejlépe červený rybíz, borůvky nebo maliny
Postup přípravy receptu Kruchý koláč:
Žloutky oddělíme opatrně od bílků a dáme je do nádoby zvlášť. Pak k žloutkům přidáme mouku, 200 gramů cukru, Heru a ručně vypracujeme do hladké masy. Poté rukama vytlačíme rovnoměrně na plech - na kraj se doporučuje mít tenčí vrstvu a jakoby ve tvaru vaničky. Pak dáme péct do předem vyhřáté trouby. Mezitím, co se bude péct si z bílků a 3-4 lžic cukru ušleháme hustou a hladkou masu a šleháme, nejlépe el.šlehačem, dokud se nám neupeče zákusek (peče se asi 10-15 minut). Po upečení na korpus poklademe ovoce, oparně pomažeme bílkovocukrovou masou a dáme zapéct do trouby tak, aby masa lehce zhnědla.
Fotky receptu Kruchý koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!