900 g malinkých brambůrek s tenkou slupkou
| 2 velká vejce
| sůl
| 90 g Parmazánského sýra
| 1/4 lžičky kayanského pepře
Postup přípravy receptu Křupavé brambůrky:
Předehřát troubu na 200°C a vyložit plech s okrajem alobalem.
Položit brambory do napařovače položeného nad vařící vodou a napařovat je po 10-12min., nebo podle velikosti brambor, až jsou měkké.
Vložit našlehaná vejce do mělké misky a osolit je. Do jiné mělké misky vložit sýr a kayenský pepř.
Brambůrky obalit ve vejcích (nechat okapat přebytek) a potom v okořeněném sýru. Poskládat brambůrky na připravený plech a vložit je do trouby. Péct je asi 25min. do zlatova.
Brambůrky podávat při pokojové teplotě (mohou být připraveny až 3 hodiny před podáváním).
Fotky receptu Křupavé brambůrky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!