400 g polohrubé mouky
| 200 ml vlažné vody
| 42 g droždí
| špetka cukru
| 1/2 lžičky soli
| 1/2 bílku
| semínka (mák, sezam, kmín)
| papír na pečení
Postup přípravy receptu Křupavé tyčky:
Droždí rozmícháme s cukrem a lžící mouky v 50 ml vody a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí. Přidáme kvásek a vlažnou vodu. Těsto dobře prohněteme, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout, až se objem zdvojnásobí. Těsto rozdělíme asi na 30 dílů. Vyválené tyčinky klademe na pečicím papírem vyložený plech. Potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme semínky. Necháme znovu vykynout. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 15 minut dozlatova.
Fotky receptu Křupavé tyčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!