Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Křupkavá husí prsíčka na pelyňku:
2 husí prsíčka
| sůl, pepř
| 500 ml vody
| 1 lžička pelyňku
| zelenina (celer, mrkev, cibule)
| olej k opečení
| 1 lžička rajského protlaku
Postup přípravy receptu Křupkavá husí prsíčka na pelyňku:
Husí prsíčka nejdříve osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku s vodou a pelyňkem a zakryjeme. V předehřáté troubě připravujeme asi 60 minut při 200 °C. Pak vyjmeme, zbavíme kostí a položíme na plech. Husí sádlo během pečení odebíráme, vývar uschováme i pozdějšímu použití. Prsíčka pak pečeme ještě asi 5 - 6 minut, dokud kůže nezhnědne a bude krásně křupkavá. Kosti nasekané na kousky současně s kořenovou zeleninou (taktéž nakrájenou) opečeme v pánvi v troše oleje (nebo husího sádla), přidáme rajský protlak a zalijeme vývarem. Přepasírujeme, osolíme a rozmixujeme. Omáčku krátce prohřejeme a rozdělíme na talíře. Prsíčka nakrájíme, každé na 3 díly a servírujeme na teplou omáčku.
Fotky receptu Křupkavá husí prsíčka na pelyňku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!