300 g polohrubé mouky
| 150 g krupicového cukru
| 1 vejce
| 1/2 prášku do pečiva
| 200 ml mléka
| 5 lžic oleje
| 100 g čokolády
| 125 g másla
| 75 g moučkového cukru
| 1 lžíce kakaa
| 1-4 lžíce rumu
| 2 lžíce kokosu
Postup přípravy receptu Kruťas:
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a hotové těsto nalijeme do dortové formy (nejlépe do silikonové - nemusíte vymazávat). Pečeme při teplotě 180 °C, nebo máme-li silikonovou formu, v mikrovlnné troubě 7-8 minut při výkonu 750 W. Do upečeného moučníku uděláme vidličkou nebo obráceným koncem lžíce otvůrky.
Polevu rozpustíme ve vodní lázni, rumu dáme podle chuti - čím víc rumu, tím víc Kruťas. Poleva je řídká, aby dobře zatekla do otvůrků a vytvořila ve světlém moučníku čokoládové rampouchy. Polevou natíráme teplý moučník a posypeme kokosem.
Fotky receptu Kruťas:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!