Krůtí maso nakrájíme na stejně velké kostky a vložíme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, všechno koření a nastrouhanou citrónovou kůru. Množství koření přizpůsobíme zvyklostem, ale majoránky dáme pouze malou špetku. Nesolíme. Vše promícháme s nakrájeným masem a dáme do chladna marinovat na několik hodin. Před vlastní tepelnou přípravou masa si oloupeme a nakrájíme cibuli a zpěníme ji na rozpáleném oleji. Poté vložíme do oleje s cibulí maso a rychle ho orestujeme po všech stranách. Podlijeme ho trochou vody (vývaru) a dusíme téměř do změknutí. Podle potřeby mírně podlijeme. Ke konci dušení přidáme asi dvě lžíce sladkého kečupu a zaprášíme moukou. Necháme společně ještě chvíli dusit a podáváme. Nejlépe s rýží a oblohou z čerstvé zeleniny.
Fotky receptu Krůtí kousky s česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!