Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí měšec:
60 dkg krůtího masa z prsou
| hořčice
| tuk
| cibule
| 20 dkg uvařeného uzeného bůčku
| sterilovaná kapie
| sterilovaný hrášek
| 3 vejce
| hladká mouka
| grilovaní koření nebo sůl
| vývar
Postup přípravy receptu Krůtí měšec:
Z masa nakrájíme slabší plátky, které naklepeme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený bůček a orestujeme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kapii a hrášek a podusíme. Nakonec přimícháme vejce a osolíme. Tuto směs necháme vychladit a pak navrstvíme na připravené plátky masa do kopičky. Okraje masa zvedneme, aby nám vznikl měšec a silnější nití zavážeme. Tyto měšce zprudka opečeme na tuku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec šťávu zahustíme moukou. Nitě sundáme.
Podáváme s bramborami nebo rýží.
Fotky receptu Krůtí měšec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!