Postup přípravy receptu Krůtí řízek s meruňkami a pórkem:
Meruňky scedíme, přitom zachytíme šťávu. Ovoce rozkrájíme na kostky velké 3 cm.
Stroužky česneku oloupeme a posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo a česnek na něm opečeme. Přidáme meruňky. Osolíme, opepříme, poprášíme kari a dusíme asi 5 minut.
Pórek očistíme a omyjeme, podélně rozčtvrtíme a rozkrájíme na kousky dlouhé zhruba 5 cm. Přidáme k meruňkám i s medem a dusíme ještě dalších 5 minut.
Krůtí řízky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Promícháme sůl, pepř, mletou papriku a mouku a ve směsi obalíme řízky. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po každé straně opékáme asi 5 minut. Pak je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
Na omáčku rozvaříme výpeček se smetanou. Přilijeme vývar a vmícháme rajčatový protlak. Přisolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Řízky upravíme na talíře s omáčkou a meruňkovým pórkem.