Postup přípravy receptu Krůtí roládky se zeleninou:
Nejprve si připravíme marinádu. Do větší misky nalijeme olej, přidáme citronovou šťávu a dobře rozmícháme. Přidáme nadrobno nasekané čerstvé bylinky. Pokud nemáme čerstvé bylinky, můžeme použít i sušené. Ochutíme pepřem a solí.
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Přes mikrotenovou fólii je lehce po obou stranách naklepeme. Při použité fólie se maso netrhá. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a potřeme marinádou. Necháme je v chladničce odležet asi 60 minut.
Mrkev oloupeme, cuketu očistíme a vše nakrájíme škrabkou na zeleninu na dlouhé tenké plátky. Marinované plátky masa položíme na pracovní plochu a rovnoměrně na ně rozdělíme nakrájenou zeleninu. Pak roládky opatrně zarolujeme a upevníme je párátkem nebo kovovou jehlou.
Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Můžeme je také opékat v troubě pod grilem. Pak roládky přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě upečeme při 180 C doměkka. Během pečení je potíráme zbylou marinádou, případně podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
Hotové roládky necháme asi 5 minut odležet a pak je nakrájíme na plátky. Zdobíme je zeleninou a bylinkami a podáváme s dušenou rýží.