4 tenké krůtí řízky (po 120 g)
| sůl, čerstvě mletý pepř
| 1 svazek petrželky
| 2 lžíce hořčice
| několik kapek Tabasca
| 1 lžíce rozpuštěného másla
| 200 g hrachových lusků
| 100 g červené čočky
| 1 l drůbežího vývaru
| 2 cibulky (jarní)
| 1 mango (325 g)
| 5 lžic octa
| 8 lžic bujónu
| 4 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje
Postup přípravy receptu Krůtí rolky Harlequin:
Krůtí řízky osolíme a opepříme. Petrželku opláchneme, osušíme, lístky otrháme od stonku a jemně nasekáme. Ochutíme hořčicí a Tabascem. Směs rozdělíme na řízky a hladce rozetřeme. Maso srolujeme a spíchneme párátkem. Krůtí rolky vložíme do pánve s rozpuštěným máslem a asi 8 - 10 minut ze všech stran opečeme. Vyjmeme a zabalíme do alobalu. Lusky opláchneme a šikmo rozpůlíme. Ve vroucí osolené vodě vaříme 4-6 minut. Scedíme a propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Čočku opláchneme ve studené vodě a 6-8 minut vaříme v horkém vývaru. Pak scedíme a také propláchneme ve studené vodě. Cibulku očistíme a nakrájíme na úzké kroužky. Mango oloupeme, dužninu zvážíme a potřebné množství podélně nařežeme. Čekankový puk zbavíme tuhého košťálu, lupeny oddělíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na "jednohubkové" kousky. Připravené ingredience pro salát dáme do mísy. Ocet s bujónem a řepkovým olejem vyšleháme metličkou a přidáme do mísy. Dobře promícháme. Krůtí roládky nakrájíme na širší plátky. Při servírování je klademe na jednotlivé porce salátu.
Fotky receptu Krůtí rolky Harlequin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!