Použité suroviny receptu Krůtí stehna se zeleninou :
4 krůtí stehna
| sůl
| pepř
| sladká paprika
| 2 lžíce oleje
| 125 ml bílého vína
| 500 ml slepičího vývaru
| 500 g černého kořene
| 2-3 lžíce octa
| 375 g růžičkové kapusty
| 2-3 bobkové listy
| několik snítek tymiánu
Postup přípravy receptu Krůtí stehna se zeleninou :
Troubu předehřejeme na 200° C. Stehna omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a paprikou. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Zalijeme vínem a 375 ml vývaru a dusíme v troubě asi 75 minut. Černý kořen oloupeme, omyjeme, nahrubo nakrájíme a ihned vložíme do octové vody. Růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme. Kapustu a černý kořen vaříme asi 10 minut v osolené vodě a pak scedíme. Zeleninu s bobkovým listem a tymiánem přidáme ke stehnům 30 minut před koncem tepelné úpravy. Přilijeme zbylý vývar a podle chuti osolíme. Podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Krůtí stehna se zeleninou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!