Postup přípravy receptu Krůtí stehna v rýži s hráškem:
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme ji, zpěníme na ní drobně nakrájenou cibuli, vložíme osolená krůtí stehna a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vývarem. Měkká stehna vyjmeme a vykostíme. Rýži propláchneme ve studené vodě a pak ji asi 2 minuty povaříme. Scedíme, necháme okapat a zalijeme šťávou, v níž jsme dusili maso, přidáme utřený česnek, majoránku, pepř, podušený hrášek, nakrájené krůtí maso, vše promícháme, v kastrole zalijeme vodou tak, aby tekutina sahala asi dva centimetry nad rýži. V troubě pak vše pečeme asi 20 minut. Při podávání vytvoříme z rýže na talíři naběračkou kopečky, které posypeme strouhaným sýrem.