Plátky rohlíků namočíme v mléce, lehce je vymačkáme a smícháme s mletým bůčkem. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, koření a sůl. Promícháme a necháme vychladit, nejlépe do druhého dne. Ze ztuhlé masové směsi tvoříme koule, které je třeba důkladně prohníst, aby se nerozpadly. Obalujeme je v těstíčku z hladké mouky, vajec a mléka a pak ve strouhance. Těsně před podáváním smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaši s hruškami, která je k masovému "míči" ideální přílohou, a navíc bude dokonale ladit se "zeleným trávníčkem" z dušeného listového špenátu.
Rada:
Pokud si nejste jisti množstvím soli a koření, udělejte si v mikrovlnné troubě nebo na pánvi vzorek na ochutnání.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!