Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kuchařská pohotovost - Husí kaldoun se špekovými knedlíčky

fotka Kuchařská pohotovost - Husí kaldoun se špekovými knedlíčky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Husí kaldoun se špekovými knedlíčky:

drůbky z husy, křídla  | 0,5 kg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)  | 1 střední cibule  | 100 g širokých nudlí  | podle chuti: muškátový oříšek, sůl, bílý pepř, smetana dle chuti  | Na jíšku:  | 100 g másla  | 60 g mouky  | Na špekové knedlíčky:  | 2 housky  | 50 g uzeného bůčku  | 1 dl mléka nebo smetany  | 1 vejce  | 2 lžíce polohrubé mouky  | podle chuti: sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, nasekaná pažitka

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Husí kaldoun se špekovými knedlíčky:

Do studené vody vložíme husí křídla, krky a vnitřnosti (kromě jater), uvaříme do měkka, sebereme pěnu, přidáme zeleninu a cibuli, sůl, pepř a necháme provařit do měkka. Vývar slijeme, maso a zeleninu necháme vychladnout a nakrájíme. Přípravíme si jíšku, kterou zalijeme horkým vývarem, zavaříme do něho špekové knedlíčky, těstoviny, přidáme nakrájená syrová husí játra, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, přídáme nakrájené uvařené maso a zeleninu a necháme opět provařit. Před podáváním přidáme smetanu a ozdobíme pažitkou.
Malé špekové knedlíčky připravíme podle následujícího postupu:
Housku nakrájíme na drobné kostičky a necháme vysušit, stejně nakrájíme i uzený bůček. Nakrájenou a vysušenou housku zakápneme mlékem a promícháme, přidáme kostky bůčku, rozšlehaná vejce a opět opatrně zamícháme, abychom uchovali tvar kostiček, které pak v knedlíčcích vytvoří zajímavou mozaiku. Poté přidáme mouku, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou pažitkou. Necháme chvíli zaležet a opatrně tvarujeme kulaté knedlíčky, abychom nerozmačkali kostky housky. Hotové pak na 5 minut zavaříme v husím kaldounu.


Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Husí kaldoun se špekovými knedlíčky:

Kuchařská pohotovost - Husí kaldoun se špekovými knedlíčky
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Husí kaldoun se
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !