8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Srnčí hřbet s vinnou omáčkou, odpalovanými noky a bruselskou kapustou

fotka Kuchařská pohotovost - Srnčí hřbet s vinnou omáčkou, odpalovanými noky a bruselskou kapustou
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 540 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 22

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Srnčí hřbet s vinnou omáčkou, odpalovanými noky a bruselskou kapustou:

1 kg srnčího hřbetu  | 200 g slaniny  | 500 g kořenové zeleniny  | 2 cibule  | 0,7 l červeného vína  | 1,5 l hovězího vývaru  | 70 g sterilovaných brusinek  |  tymián, jalovec, sůl, pepř, olej  | na odpalované noky: 250 ml mléka  |  lžíce másla  | 100–120 g krupice  | 2 žloutky  |  muškátový květ, sůl, pepř, olej  | na kapustu: 400 g růžičkové kapusty  | 100 g slaniny  |  lžička cukru, sůl

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Srnčí hřbet s vinnou omáčkou, odpalovanými noky a bruselskou kapustou:

Srnčí hřbet vykostíme, očištěné maso svážeme do válečku, opepříme, posypeme nadrceným jalovcem, nasekaným tymiánem a dáme nejlépe přes noc zaležet. Zbylé kosti i se šlachami dáme do trouby na 180 stupňů, a než se opečou, připravíme si základ na omáčku. Na rozškvařené slanině orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a poté cibuli, a vše zalijeme vínem a vývarem. Přidáme celý jalovec a větvičky tymiánu, lehce osolíme, uvedeme k varu a do vroucího základu přidáme opečené kosti. Za občasného dolévání vody vaříme co nejdéle, ideální je až 8 hodin. Poté scedíme, přidáme brusinky a svaříme na polovinu. Na závěr, bude-li potřeba, dochutíme omáčku solí a pepřem.
Maso, které se mezitím zaleželo, osolíme, zprudka opečeme na oleji a vložíme asi na 45 minut do trouby na 80 stupňů, nebo „na jehlu" na 55 stupňů.
Mezitím si připravíme odpalované noky: Ve vroucím mléce rozehřejeme máslo, přidáme špetku muškátu, pepře a soli, a poté postupně vmícháváme krupici, dokud nevznikne husté těsto. Až se přestane lepit na dno i stěny hrnce, stáhneme ho ze sporáku. Do zchladlého těsta zamícháme žloutky a pomocí dvou lžic tvarujeme noky, které v rozpáleném oleji opečeme do zlatova.
Pokrm navíc můžeme doplnit další přílohou: vařenou růžičkovou kapustou, kterou se špetkou cukru a soli orestujeme na slanině.

Rady:
Při drcení jalovce využijte hmoždíř.
Tymián můžete použít čerstvý i sušený.
Kvalita vína se projeví na výsledné chuti pokrmu.
Omáčku můžete na závěr dochutit portským vínem.
Maso opečte ze všech stran, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Srnčí hřbet s vinnou omáčkou, odpalovanými noky a bruselskou kapustou:

Kuchařská pohotovost - Srnčí hřbet s vinnou omáčkou, odpalovanými noky a bruselskou kapustou
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Srnčí hřbet s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !