Postup přípravy receptu Kuře na červeném víně:
Jde zase o jednu z úprav kuřete, která vznikla jako analogie s úpravou hovězího masa. Kuře rozčtvrtíme, osolíme, opepříme a na pár hodin naložíme do nálevu, který se skládá z červeného vína, nasekané cibule , dvou prolisovaných stroužků česneku, 2 bobkových listů a špetky tymiánu. Snažíme se, aby porce kuřete byly ponořené, pokud se nám to nezdaří, alespoň občas kuře v nálevu obrátíme. Zatím si nakrájíme slaninu a očistíme cibulky a mrkev. Pokud nemáme mladé cibulky, použijeme větší, ale nakrájíme je na čtvrtky. Mrkev rozkrájíme na špalíčky asi 5 cm dlouhé, nemáme-li mladou mrkev, uděláme z větší mrkve podélným rozříznutím hranolky požadované velikosti.
Když je kuře uleželé, vyjmeme ho z marinády a necháme okapat. Na pánvi zpěníme 100 g nakrájené slaniny, opečeme na něm po všech stranách porce kuřete, přidáme cibulky a mrkev a také opečeme. Potom z pánve vyjmeme maso a předáme ho do pekáče, kam také slijeme většinu tuku a slaninu. Mrkev a cibuli však na pánvi necháme, osolíme a opepříme, přidáme trochu cukru, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme téměř doměkka. Zelenina by však měla zůstat křupavá. Kuřecí porce na pekáči podlijeme zbylou marinádou, přidáme jalovčinky, nové koření a celý pepř, dáme vše do trouby a pečeme do červena. Nakonec šťávu můžeme zjemnit kouskem másla a dáme do ní také prohřát dušené cibulky s mrkví. Na talíři obložíme porce kuřete zeleninou a jako přílohu můžeme použít vařené brambory.
?