Postup přípravy receptu Kuře na kari s cizrnou:
Nejprve nakrájíme cibuli na půlkolečka, z jednoho citrónu vymačkáme šťávu, prolisujeme česnek, lilek nakrájíme na plátky a ve vodě lehce předvaříme cizrnu tak aby uplně nezměkla. Dále naporcujeme kuře.
Do většího hrnce pak dáme olej a rozehřejeme na plotýnce. Na horkém oleji osmažíme cibuli, přidáme kari koření, šafrán a porce kuřete. Maso restujeme z obou stran. Poté přilijeme vývar, šťávu z citrónu, česnek a předvařenou cizrnu. Dochutíme pepřem a solí. Přidat můžeme i pálivou papriku.
Uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a dusíme asi jednu hodinu dokud cizrna úplně nezměkne. Poté přidáme nakrájený lilek a dusíme dalších 10 minut.