Použité suroviny receptu Kuře pečené s otavskou klobásou:
1 kuře (asi 1,2 kg)
| 1 pár otavské nebo jiné klobásy
| 100 g anglické slaniny
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
| sůl
Postup přípravy receptu Kuře pečené s otavskou klobásou:
Omyté vykuchané kuře osušíme a dobře prosolíme. Jednu nožičku klobásy rozkrojíme na 4 díly, druhou nožičku pokrájíme na tenká kolečka. Čtyři kousky klobásy vložíme do kuřete s několika plátky anglické slaniny, zbytek rozložíme na kuře. Posypeme nasekaným rozmarýnem, vložíme do pekáčku vymazaného máslem, zakapeme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme za občasného podlévání doměkka, dozlatova a dokřupava.
Před koncem pečení kuře obložíme tenkými kolečky klobásy. Podáváme s bramborovou kaší a se salátem z hlávkového salátu pokapaného vinným octem.
Fotky receptu Kuře pečené s otavskou klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!